In het speelbos van de Rulheyde werden de voorbije 2 jaren verschillende speelconstructies opgetrokken door de bachelor bouw van Thomas More. Deze zomer hoopt het gemeentebestuur van Kasterlee de tiende verjaardag van speelpleinwerking 'de Speelvogels' te vieren met een nieuw speelpaviljoen.

Het gemeentebestuur van Kasterlee schreef in oktober 2015 een nieuw bestek uit voor de afbraak van de chalet op domein Rulheyde en de bouw van een nieuw speelpaviljoen. Na stopzetting van de vorige procedure koos men in dit bestek voor de formule 'design and build' waarbij de opdracht zowel ontwerp als bouw omvat.

Schepen van jeugd, Griet Noyens, maakte vandaag bekend dat de bouw van het paviljoen werd gegund aan IBC nv uit Zandhoven met een ontwerp van Architectenburo Cuyvers & Co uit Antwerpen. Architect Stefan Cuyvers liet zich voor deze bosrijke omgeving inspireren door het schilderij 'Kempische hut' van Smeyers uit 1880.

Het ontwerp bestaat uit twee gecreëerde volumes met daartussen een overdekte speelruimte. Alle dakplaten hellen in twee richtingen en geven het geheel op die manier een speels en 'geborgen' gevoel. Op maat van de Speelvogels, het Kastelse jeugdwerk en de scholen is sanitair, ruime berging, EHBO- en animatorenlokaal en een kitchenette voorzien.

Samen met het animatorenteam van de jeugddienst hoopt schepen Noyens het gebouw in de zomer van 2016 in gebruik te kunnen nemen.